Zonnepanelen

2020 is het laatste jaar waar u kan kiezen voor de ( digitale ) terugdraaiende teller gedurende 15 jaar.
Voor vele gezinnen is de terugdraaiende teller op dit moment veel voordeliger.
U dient echter snel te handelen.
De prijzen voor zonnepanelen zijn historisch laag met een daling van 40% in de laatste 5 jaar.

Zonnepanelen

Wat mag je verwachten?

  • Full Black 325WP zonnepanelen met 25 jaar garantie
  • ABB ( UNO ) omvormer met 10 jaar garantie
  • Duitse A-merk panelen
  • Kopen en huren mogelijk
  • Prijsberekening op maat.

Zonnepanelen

Het prosumententarief is een bedrag dat je sinds 2015 als eigenaar van zonnepanelen in Vlaanderen betaalt voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit zijn de kosten van je bijkomend energieverbruik indien je zonnepanelen niet genoeg energie hebben opgewekt.

De kost wordt berekend op basis van je omvormer. Het bedrag kan variëren bij verschillende netbeheerders en is dus sterk afhankelijk van waar je woont: Via onze handige tool kan je eenvoudig een volledig overzicht van jouw kosten (en besparing!) ontdekken.

Het lijkt er op dat het prosumententarief ook in 2020 naar Wallonië komt. Snel zijn is de boodschap!

Voor de keuring hoef je niets extra te betalen, deze kost zit al in de prijs van je installatie.

Vanaf 2021 heb je terug recht op een premie die kan oplopen tot 1500€.

Nadeel is dat je niet meer kan genieten van een terugdraaiende teller of slimme meter.

Meer info vind je op https://www.vlaanderen.be/eenmalige-investeringspremie-van-de-netbeheerder-voor-zonnepanelen-vanaf-2021

Zeker en vast!

  • Zonnepanelen zijn allereerst voor 90% recycleerbaar. Dus zelfs in de productie en afbraak van zonnepanelen wordt er amper vervuild!
  • Ze maken gebruik van een natuurlijke en onuitputbare bron van energie die immer aanwezig is. Fotovoltaïsche zonnepanelen zetten licht en energie gestraald van de zon om in elektriciteit door gebruik te maken van zonnecellen. Zonnenstralen for the win!
  • Geen fossiele brandstoffen die voor enorm veel vervuiling zorgen (kijk naar verbranding, transport, gewinning, …)

Bovendien zit de recyclage-kost reeds verwerkt in de aankoop/huur van je panelen. Je hoeft daar dus niets extra voor te betalen achteraf!

Dat hangt volledig af van jouw verbruik, type dak, de dakdekking en de oriëntatie van je dak.

Kortom, van een hele hoop factoren.

Wil je te weten komen hoeveel zonnepanelen jij nodig hebt? Maak een afspraak met 1 van onze professionals om te zien welke formule het best bij jou past.

Je zonnepanelen renderen het best wanneer ze naar de zuidkant zijn gericht. Echter kunnen ze tegenwoordig ook goed renderen indien ze naar het oosten of het westen staan. Maar het principe geldt; hoe zuidelijker hoe beter. Zonnepanelen worden nooit naar het noorden gericht vermits dit een slecht rendement oplevert.

De schaduw van bomen, schouwen of andere gebouwen doet de opbrengst van de zonnepanelen aanzienlijk dalen. Omdat zonnepanelen standaard in serie geschakeld zijn, verliest de hele installatie aan opbrengst. Uiteraard zijn hier oplossingen voor zodat je installatie optimaal zou renderen.

De zonnepanelen in ons assortiment hebben een rendement van ongeveer 95%.

Een omvormer is een apparaat dat de gelijkstroom (die door je zonnepanelen wordt geproduceerd) omzet naar wisselstroom (zoals je die normaal binnen krijgt van je energieleverancier). Kortom, een onmiskenbaar onderdeel van je zonnepaneleninstallatie!

Ja, zonnepanelen wekken ook elektriciteit op wanneer het bewolkt is. Het klinkt misschien moeilijk te geloven, maar ook in België zijn zonnepanelen rendabel. Natuurlijk wekken ze wel meer elektriciteit op als ze direct zonlicht krijgen. Zo ga je gemiddeld meer energie opwekken in de zomer dan in de winter.

Kopen

Als je zonnepanelen koopt dan geniet je tegenwoordig van een korte terugverdientijd. Jouw eigen installatie komt met enkele verantwoordelijkheden: verzekering, schoonmaak, etc

Wil je volledig zorgeloos genieten van je installatie? Dat kan! Met Earth Assistance hoef je je nergens zorgen over te maken.

De technologie van zonnepanelen staat elke dag weer verder. Maar tegenwoordig maakt de kwaliteit, de levensduur en het rendement van de panelen het de moeite waard.

Dit hangt af van een reeks van factoren, maar gemiddeld gezien duurt het minder dan 10 jaar voor je jouw zonnepanelen hebt terugverdiend. Niet slecht, toch?

Huren

Het huren van zonnepanelen biedt een hoop voordelen. Zo hoef je geen investering te doen voor een zonnepaneleninstallatie en kan je toch genieten van groene stroom. Het kost je dan ook maandelijks veel minder, vermits je huurkosten nu eenmaal lager liggen dan wat je vandaag betaalt voor elektriciteit. Handig, toch?

Geen probleem. We kijken eerst of de nieuwe eigenaar de zonnepanelen wil overnemen. Zo niet, kunnen we de installatie verwijderen of herinstalleren in je nieuwe woonst. Let wel even op: hier worden extra kosten op aangerekend.

Ja, je kan jouw contract op elk moment opzeggen. Voor de eerste 20 jaar vragen we een vergoeding voor de afbraak van de installatie en de eerste 10 jaar betaal je ook een schadevergoeding. De installatie zelf is echter volledig gratis.

Ja, je blijft aangesloten bij je huidige energieleverancier en je kan op elk moment van energieleverancier veranderen. Zo bepaal jij de juiste prijs voor je restverbruik van je zonnepanelen.

Wil je ook besparen op je restverbruik? Dat kan heel eenvoudig via de gratis service van 0factuur. Ontdek het hier.

 

Installatie

Na de aankoop van zonnepanelen ben je zelf verantwoordelijk voor diefstal, brand, hagelschade, reiniging, ….

Indien je dak redelijk hoog is kan het zijn dat je een hoogtewerker moet inschakelen. Daarnaast is het ook mogelijk dat je een nieuwe aardingspin nodig hebt. Dit gebeurt enkel wanneer je aardlus meer weerstand heeft dan 30 Ω. Geen zorgen, ons technisch team staat je hier in bij.

De plaatsing zit al inbegrepen in de prijs.

Dit betekent simpelweg dat ons technisch team jouw type dak en elektrische installatie analyseert. Op basis van die gegevens kunnen wij dan de ideale installatie voor jouw situatie aanbieden.

Dit hangt af van het aantal te plaatsen zonnepanelen. Een gemiddelde residentiële installatie is op minder dan een dag tijd geïnstalleerd en klaar voor gebruik.  Zo kan je meteen genieten van je groene stroom.
Bij uitzonderlijke situaties kan dit iets langer duren. Wij verwittigen je op voorhand zodat je je geen zorgen hoeft te maken.